سمپاشی مایت | تفاوت مایت با کنه

02177646282 تلفن تماس
سمپاشی مایت
مایت ها بندپایان کوچک و مرتبط با کنه ها هستند. چندین نوع از کنه ها را می توان در خانه ها یافت و برخی از آن ها ممکن است انسان را گاز بگیرند. بیشتر مایت ها برای حشرات یا چرنده ها بی ضرر هستند.
رادین تک
رادین تک

مایت ها بندپایانی کوچک و شبیه کنه هستند که برخی از این حشرات برای پرندگان بسیار مضر هستند و همچنین میتوانند محصولات انباری مانند پنیر و گندم را تغذیه کنند و از بین ببرند.

برخی دیگر از این کنه ها باعث ابتلا بیماری درماتیت برای انسان میشوند و بهتر است به محض دیدن آنها،  برای خدمات سمپاشی مایت با شرکت سمپاشی تماس بگیرید.

 

سمپاشی مایت

چنانچه شما عزیزان در نزدیکی محل زندگی یا محل کار، مایت و عوارض آن را مشاهده کردید می توانید برای نابودی و سمپاشی مایت به صورت تخصصی  با ما تماس حاصل فرمایید.

تا در کمترین زمان ممکن جهت نابودی و ریشه کنی اکیپ حرفه ای را به محل اعزام نماییم.سمپاشی رادین تک ، بهترین شرکت سمپاشی در تهران  آماده ارائه بهترین خدمات سمپاشی اعم از خدمات سمپاشی مایت بصورت تخصصی  و جلوگیری از شیوع آن در آپارتمان، منازل، بیمارستان، اداره و ارگانها می باشد.

مراحل خدمات سمپاشی رادین تک به شرح زیر میباشد :

  1. بازدید و بازرسی از محیط
  2. ساخت سموم مخصوص
  3. اجرای عملیات سمپاشی مایت
  4. نظارت و پشتیبانی

 

مبارزه و سمپاشی مایت چگونه انجام می شود؟

سمپاشی مایت

در شرایط معمول استفاده از چکمه و لباس کار مناسب برای کشاورزان و همچنین استفاده از دورکننده مثل بنزیل بنزوات، دی متیل فتالات و دی بوتیل فتالات می تواند باعث ایجاد محافظت فردی از گزش هیره ها گردد.

در مناطق شدیداً آلوده با استفاده از سموم شیمیایی مثل مالاتیون،بایگون،دیازینون و سموم دیگر باید اقدام به سمپاشی منطقه نمود سمپاشی زمینی به صورت آئروسل یا فوگر مناسب است و در صورت وسعت زیاد منطقه سمپاشی هوایی به طریقه U.L.V  باعث کنترل مایت ها می شود. برای مبارزه با مایت های گرد و غبار و سایر مایت های موجود در منازل و اماکن مسکونی می توان از سمپاشی منزل یا سمپاشی ساختمان با گرد پرمترین 0.5 درصد، تمفوس 2 % و لیندین 1% استفاده نمود .

مصرف ترکیبات دورکننده مثل دی اتیل تولوآمید و بنزیل بنزوات در مورد مایت های پیموتیده و درمانیسیده مفید است.نظافت کلی منزل و جارو کشیدن به خصوص جارو برقی در کاهش جمعیت مایت ها موثر است.

 

رفتارشناسی و انواع مایت 

مایت ها بند پایانی از زیر رده آکارینا و تا حدودی شبیه کنه ها هستند اما اندازه آنها کوچکتر و تقریبا اندازه نوک سوزن  است و بدون ذره بین به زحمت دیده می شوند. از لحاظ شکل ظاهری هم با آنها متفاوت هستند.  مایت ها گونه های زیادی دارند.مایت ها می توانند در زمین و در آب زنده بمانند .

اکثر مایت ها برای حیوانات مضر نیستند ، برخی از گونه ها در طبیعت ، انگلی هستند.مایت های انگلی که به حیوانات حمله می کنند ، می توانند باعث تحریک و سوزش شدید پوست - به نام گری - شوند. مایت های پرنده نیز مشابه حشرات پر دردسر هستند ، در حالیکه مایت های عنکبوتی به محصولات کشاورزی آسیب می رسانند .

برخی از گونه های انگلی نسبت به دیگر گونه ها خطرناک تر هستند ، زیرا که در داخل دستگاه تنفسی میزبانانشان قرار میگیرند و باعث اختلال در تنفس می شوند. مایت های شکارچی می توانند بیماری های خطراناک را انتقال دهند . با سمپاشي حشرات خاص باعث ریش کن شدن آنها از منزل و یا ساختمان خود شوید .

 

انواع مایت

1. مایت پرنده یا مایت کبوتری

یکی از مایت هایی است که توسط کبوترها به اماکن مسکونی منتقل می شود. ساختمانهایی که کبوترها در آنها لانه سازی می کنند معمولا باعث آلودگی این اماکن به مایت های پرندگان می شوند. این مایت ها می توانند در انسان باعث خارش بدن شوند. 

2. مایت گرد و غبار

در این میان مایت های گرد و غبار از جمله مهمترین مایت ها هستند.مایت های گرد و غبار  موجودات خیلی کوچک  با هشت پا هستند که به زحمت با چشم دیده می شوند. بیشتر در جاهای تاریک و گرم و مرطوب زندگی می کنند

3. مایت انسان

این نوع مایت ها  بیشتر در روی تختخواب، بالش، لحاف و ملافه و مبلمان و اسباب بازی ها و پرده ها دیده میشوند. در یک گرم گرد و غبار خونه حدودا ۱۹۰۰۰ مایت وجود داره. روی تختخوابی که ۵ سال استفاده شده است این مقدار می تواند بیش از ۱۰ میلیون باشد. این مایت ها رطوبت ۵۵% درصد را بیشتر می پسندند.

این حشرات از پوست و موی انسان تغذیه می کنند.یک گرم از پوست انسان برای تغذیه یکم میلیون مایت کافی است.مایت ها نمی تونن پرواز کنن اما همراه با گرد و غبار توی هوای اتاق حرکت می کنند این مایت ها می تون باعث ایجاد آلرژی شوند.

 

سم مایت کش

سم مایت

مایت ها در خانه ها مزارع و حتی در بدن حیوانات یافت میشوند که اگر تعدادشان کم باشد خطری برای انسان ندارند اما تعداد زیاد آنها میتواند خطرساز باشد.

سم مایت کش شرکت رادین تک یک سم مخصوص بسیار قوی حاوی آئروسل با اثرگذاری سریع و ماندگاری بسیار بالا  است که هم میتواند مایت ها را دور کند و هم آنها را از بین ببرد.

این نوع سم کشنده مایت به عمیق ترین نقاط موجود در درز ها و شکاف ها نفوذ میکند و باعث رهایی شما از انواع مایت ها میشود.

 

نشانه و علائم  آلودگی مایت چیست؟

نشانه های حضور مایت در مکان شما، تا حد زیادی به گونه های مایت بستگی دارد . اغلب مایت ها بدون بزرگنمایی دیده می شوند .اما با این حال حرکت آن‌ها در یک سطح می‌تواند گاهی  به سختی شناسایی شود .آن‌ها همچنین می‌توانند باعث تغییر رنگ برگ‌ها و ریزش برگ‌ها شوند . مایت های دیگر مثل مایت شبدر می‌توانند با توجه به قرمز روشن بودن بدنشان براحتی دیده شوند .

مایت ها از حیوانات تغذیه می‌کنند و مردم وقتی گوشت این حیوانات آلوده شده به مایت را می خورند  در بدن خود سوزش پوست را حس خواهند کرد با این حال ، دلایل دیگری برای سوزش پوست وجود دارد و برای مشخص شدن دقیق آن باید پیش پزشک متخصص بروید .نمونه تصویر زیر اثر وجود مایت در ناحیه پوست دست را به وضوح نشان می دهد .

دیگر خدمات رادین تک عبارت اند از : سمپاشی مگس ، سمپاشی سوسک ، سمپاشی کنه و .... برای بهره بدن از این خدمات با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

 

کنه ها و مایت ها چه تفاوتی دارند؟

بسیاری از متخصصین حشره شناسی کشاورزی به کلیه اعضای زیر رده آکارینا در فارسی ،کنه  می گویند و آنها را تحت عنوان کنه های دامی و شکارچی و براساس راسته ها و خانواده های مختلف تقسیم بندی می کنند،ولی در منابع غیر فارسی از دو اصطلاح Tick که معادل نام عمومی اعضای راسته Metastigmata و اصطلاح Mite که به اعضای سایر راسته های آکارینا گفته می شود، استفاده می گردد که به خصوص در حشره شناسی پزشکی بسیار متداول و مورد استفاده است. در برخی منابع کلمه هیره را معادل Mite در نظر می گیرند که در این مقاله ترجیح داه شده از کلمه مایت استفاده شود.

مایتها بسیار متنوع و پرجمعیت هستند و تقریباً در همه جای زمین یافت می شودند. اکثراً موجوداتی میکروسکوپی هستند و با چشم غیر مسلح فقط انواع درشت آنها را میتوان دید. معممولاً کمتر از 2 میلی متر طول دارند. فاقد اندام هالر Holler organ بر روی پنجه اول هستند و اکثراً موهای درشت و مشخصی در سطح بدن دارند. تعداد محدودی از مایت ها

اختصاصاً انگل انسان بوده و قادر به ایجاد عوارض و یا انتقال بیماری هستند که به شرح آنها می پردازیم :

کنه ها و مایتها Mite  دارای اختلافت مرفولوژیک و بیولوژِیک مشخص هستند:

تفوات کنه و مایت :

  1. اندازه کنه : کنه ها معمولاً درشت و در مرحله بلوغ بزرگتر از 2 میلی متر هستند ولی مایتها اکثراً میکروسکوپی و کوچک هستند و در مرحله بلوغ به ندرت به 2 میلی متر می رسند.
  2. هیپوستوم در کنه ها دندانه دار ولی در مایتها غالباً ساده و بدون دندانه است.
  3. کنه ها در سطح پشتی پنجه پای اول دارای یک عضو حسی به شکل فرورفتگی حاوی موهای حسی موسوم به اندام هالر می باشند ولی مایتها فاقد این عضو حسی هستند.
  4. کنه ها اکثراً بندپایانی کم مو و یا با موهای کوتاه و نامشخص در سطح بدن و پاها هستند ولی مایتها غالباً پرمو و دارای موهای بلند و مشخص در سطح بدن هستند که گاهی برای انسان حساسیت زا نیز می تواند باشند.از نظر بیولوژی نیز کنه ها تماماً دارای زندگی انگلی و خونخوار هستند ولی مایتها از نظر رژیم غذایی و نحوه زندگی بسیار متنوعند. تعداد زیادی از آنها زندگی آزاد و غیر انگلی دارند و از مواد پوسیده و یا قارچها تغذیه می کنند. برخی گیاهخوار و انگل گیاهان و درختان مختلف و آفت کشاورزی هستند . تعدادی خونخوار و انگل انسان، حیوانات اهلی و پرندگان هستند و بالاخره بعضی از آنها شکارچی بوده و از تخم ، لارو و بالغ حشرات و بندپایان دیگر تغذیه میکنند .
  5. کنه ها همگی تخمگذارند ولی مایتها علاوه بر تخم ممکن است زنده زایی داشته باشند.

 

علائم بیماری زایی مایت ها کدام است؟

مایت

در آلودگی های اولیه خارش و تحریکات پوستی معمولاً با تاخیر ظاهر می شوند و گاهی برای چند هفته علایمی دیده نمی شود. اولین علایم ظاهر شده خارشهای شبانه و متعاقب آن بروز راشهای پوستی در اثر حساس شدن بدن فرد به مایت است که در قسمتهای مختلف بدن و حتی بدون وجود مایتهای بالغ ظاهر می شوند. علایم بیماری در بزرگسالان همیشه از گردن به پایین دیده می شود ولی در نوزادان و کودکان کوچک ممکن است در سر و صورت نیز دیده شود.

در موارد نادر که به گال نروژی یا گال پوسته دار Norwegian or Crusted scabies  معروف است ، تعداد مایت به هزاران و گاهی میلیونها عدد می رسد. این فرم از بیماری در افرادی که دچار نقص سیستم دفاعی بدن هستند و قادر به ایجاد مقاومت و محافظت در برابر مایت نیستند، پیش می آید و معمولاً با خارش و تحریکات جزیی همراه است.

برای مثال افراد مبتلا به سرطان که داروهای ضد سرطان استفاده می کنند، افرادی که داروهای کاهش دهنده سیستم دفاعی بدن مثل کورتیکو استروئیدها را برای مدت طولانی مصرف می کنند و مبتلایان به ایدز در معرض ابتلا به گال نروژی قرار دارند. به تدریج با پیشرفت بیماری تحریکات و خارش شدت یافته و تونلهای مارپیچ زیر پوست مشاهده می شوند.

پس از چند روز تا چند هفته پوست دچار کراتوز شده و حالت پوسته دار پیدا می کند.خارشهای مکرر و شدید شبانه باعث آسیب بیشتر پوست شده و نهایتاً ممکن است باعث پیدایش عفونتهای ثانویه باکتریال و قارچی در سطح پوست شوند. در صورت عدم درمان،علایم بیماری کاهش یافته و حتی برطرف می شوند و بیمار مزمن می گردد.

 

تشخیص مایت

چنین افرادی باعث انتقال و شیوع بیماری در جامعه می شوند. تشخیص بالینی گال از طریق مشاهده علایم و بررسی تابلوی کلینیکی بیماری بوده و تشخیص آزمایشگاهی آن از طریق نمونه برداری و مشاهده مایت بالغ و سایر مراحل زیستی آن صورت می گیرد. بدین منظور افراد مجرب بایک لوپ دستی و یک سوزن تشریح ظریف و بررسی راشها و تونلهای زیر پوست قادر به مشاهده انگل هستند.

ولی برای برداشت انگل از زیر پوست باید ابتدا یک لام و یک قطره روغن معدنی یا سرم فیزیولوژی راروی لام آماده کرد، سپس قسمتهای از پوست که آلودگی دارند و زیاد خارانده نشده و هیچ پماد یا دارویی نیز بر روی آن قسمت استعمال نشده باشد را انتخاب و با خراش دادن یا ماساژ پوست توسط اسکالپل در قسمت تونلها یا راشها و یا با باز کردن تونلهای پوستی توسط سوزن ظریف و برداشتن تونلها به خصوص در قسمت انتهایی و انتقال مواد برداشت شده یا مواد چسبیده به اسکالپل به لام، نمونه را تهیه و اقدام به بررسی میکروسکوپی لام حاصله کرد.

در صورت نمونه برداری صحیح می توان مایت بالغ،نمف، لارو یا تخم و یا حتی پوسته های مایت را مشاهده کرد. در صورت تایید آلودگی یکی از افراد خانواده نیازی به نمونه برداری از سایرین نبوده و درمان بایستی در مورد همه اعمال گردد.

 

درمان در سمپاشی مایت ها چگونه است؟

داروی معمول برای درمان گال(سم مخصوص گال یا داروی ضد مایت ) ،لیندین یا BHC  یا گاما بنزن است که به صورت لوسیون،کرم و شامپو در دسترس قرار دارد. داروی دیگر امولسیون 25 درصد بنزیل بنزوات است که این ترکیبات بایستی در تمام سطح بدن از گردن به پایین مصرف شوند. ترکیبات گوگردی مثل متیگال و تتموزول نیز اثر درمانی مناسب دارند. معمولاً استحمام کافی و یک نوبت مصرف دارو بهبودی کامل ایجاد می کند ولی تکرار درمان پس از 2 الی 7 روز به منظور اطمینان از بهبودی توصیه می شود.

در مورد تتموزول که به صورت صابون تهیه شده است سه نوبت مصرف دارو به صورت یک روز در میان توصیه شده است. افراد مبتلا و در حال درمان بایستی تا بهبودی کامل از مصرف مواد محرک مثل فلفل و ادویه جات به منظور کاهش خارش و تحریکات پوستی خودداری کنند.

توجه کنید اولین اقدام برای کسانی که درگیر گال هستند این است که به یک پزشک متخصص پوست مراجعه کنند تا تشخیص و درمان دارویی ضد مایت صورت گیرد . مهمترین راه رهایی از گال درمان دارویی هست و سمپاشی گال یا جرب فقط با توصیه پزشک صورت گیرد . سمپاشی بدون درمان دارویی هیچ فایده ای ندارد . چون گال درون پوست زندگی می کند. 



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید